Składniki |
Właściwości |
Mąka pełnoziarnista |
Źródło błonnika, fosforu, żelaza, magnezu, cynku, witamin z grupy B. Dzięki zawartości błonnika wpływa pozytywnie na funkcjonowanie układu trawiennego. |
Oliwa z oliwek |
Posiada znakomite właściwości zdrowotne. Zawiera także antyoksydanty – witaminy A i E. Chroni przed miażdżycą, nowotworami. Nie może jej zabraknąć w codziennej diecie |
Ser mozzarella |
Źródło białka i wapnia. |
Wędlina drobiowa |
Zawiera wartościowe białko, żelazo, witaminy z grupy B, witaminę E, składniki mineralne: cynk, wapń, magnez, miedź. Dzięki tym składnikom wpływają na prawidłowy rozwój i wzrost organizmu, prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i właściwą przemianę składników pokarmowych |
oregano |
Posiada właściwości antyoksydacyjne, przeciwgrzybiczne, przeciwbakteryjne |
Bazylia |
Wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego. |
Rukola |
Źródło witaminy K, A, C, folianów, witamin z grupy B, wapnia, potasu, magnezu, manganu i żelaza. Zawiera także błonnik pokarmowy i ma bardzo mało kcal. |